Változtatásokat tervez az Ericsson

Változtatásokat tervez az Ericsson

2000. október 21. 16:02, Szombat
Az svéd Ericsson, telekommunikációs eszközöket gyártó világvállalat bejelentette, hogy egy több, mint 670 millió dolláros, a munkaerejének 7%-át érintő átalakítást tervez a közeljövőben, mellyel megpróbálja a bajbajutott mobiltelefon üzletágát nyereségessé tenni.

Az Ericsson vezetőinek elmondása szerint a cég mostani átalakítása része egy korábbi tervnek, amely a gyártási eljárások megváltoztatásával csökkenteni hivatott a vállalat gyártási költségeit, a nagyobb nyereség érdekében. A bejelentésre pénteken, egy New York -i konferencián került sor, a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártójának harmadik negyedévi eredményeinek közzététele után.

A cég bejelentése szerint a program során 7100 dolgozó kerül át átképzés után, a nehézségekkel küzdő mobiltelefon gyártásból a társaság jól működő, többnyire vezetéknélküli hálózati rendszerekkel foglalkozó részlegébe. A terv egy szélesebb körű átalakításnak a része, melyben a mobiltelefonok gyártását áttelepítik Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból, az olcsóbb előállítást lehetővé tevő, Kelet-Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában lévő gyárakba.

A társaság jelenleg az alacsonyabb kategóriájú mobiltelefon modellek gyártásának azon lehetőségét vizsgálja, miszerint ezeket a modelleket a cég szerződéses partnerei, azaz a tajvani Arima, és a finn Elcoteq állítanák elő. A cég álláspontja szerint ez az átalakítási program 6.5 milliárd svéd korona (kb. 650 millió dollár) megtakarítást jelentene 2001 -ben, és éves költségvetési szinten további 10 milliárd svéd koronát (1 milliárd dollár) 2002 -től.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban