Éveken belül jön az Apple szemüvege és autója

Éveken belül jön az Apple szemüvege és autója

2018. augusztus 18. 10:52, Szombat
A kaliforniai konszern a kiterjesztett valóság szemüvege és a gépkocsija segítségével növelheti kétszeresére az értékét.

Ming-Chi Kuo elemző azt prognosztizálta, hogy az Apple 2020-ban fogja bemutatni a kiterjesztett valóság szemüvegét és 2023-2025 között a járművét. A szakember közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozott. Kuo közölte, hogy a két új termék, valamint az a folyamatosan növekvő szolgáltatási terület, amelyhez az App Store, az iCloud és az Apple Pay is tartozik, gondoskodik majd arról, hogy az óriáscég értéke akár két billió dollárra is nőhet. A társaság értéke nemrég haladta meg az egy billió dollárt.

Az, hogy az Apple kiterjesztett valóság szemüveget akar kifejleszteni, szinte biztosra vehető, mert a vállalat már elérhetővé tett egy szoftverfejlesztői csomagot, amelynek neve ARKit és amelynek segítségével kiterjesztett valóság alkalmazásokat lehet létrehozni az iOS operációs rendszerhez. Ezt a növekvő ökorendszert használni lehetne az új szemüveggel. Az Apple autója 2023 és 2025 között jelenhet meg. A technológiai fejlődés miatt hatalmas kereslet lehet az új gépkocsikra, amelynek köszönhetően az ágazat hasonló forradalmat élhet át, mint a mobilszektor az okostelefonok megjelenésekor. Ezen a területen az Apple a kiterjesztett valóság ajánlatával és az olyan szolgáltatásaival, mint az Apple Pay és az Apple Music, egy sokkal jobb ökorendszert kínálhat, mint a többi járműgyártó.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója tavaly júniusban azt nyilatkozta, hogy az autonóm rendszerekre koncentrálnak, mert azok az önálló közlekedés területén kulcsfontosságú technológiák. 2017 augusztusában a konszern menedzsmentjében végleg lekerült a napirendről a saját autó kifejlesztésének ötlete és azóta a területtel foglalkozó részleg az autonóm vezetési rendszerekre összpontosít. Júliusban kiderült, hogy a kaliforniai óriáscégnél kereken 5000 dolgozó férhet hozzá azokhoz az adatbázisokhoz, amelyekben az önállóan közlekedő gépkocsik fejlesztésével kapcsolatos információkat tárolják, emellett 2700 alkalmazott még a titkos adatbázisokhoz is hozzáférhet. Ismertté vált az is, hogy az Apple saját chipet fejleszt az autonóm járművekhez és többek között olyan technológiákon dolgokon dolgozik, mint a szenzorfúzió. Ennél több érzékelő adatait egyesítik, ami sokkal pontosabb adatfelvételt tesz lehetővé. A kiterjesztett valóság szemüveg kapcsán először 2020-as, majd 2021-es megjelenésről szóltak a hírek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások