Lehallgatná a Facebook Messengert az amerikai kormány

Lehallgatná a Facebook Messengert az amerikai kormány

2018. augusztus 20. 10:56, Hétfő
A Trump-kabinet azt szeretné, hogy a közösségi platform lehetővé tegye a szolgáltatáson keresztül zajló beszélgetések kikémlelését.

A Reuters bennfentesekre hivatkozva szellőztette meg azt a hírt, hogy az amerikai kormány arra akarja kényszeríteni a Facebookot, hogy kapcsolja ki vagy tegye kikerülhetővé a Messengere titkosítását azért, hogy a gyanús személyek tevékenységeit ellenőrizni lehessen. Washington konkrétan az Amerikai Egyesült Államokban és Közép-Amerikában tevékenykedő MS-13 nevű banda ügyeire lenne kíváncsi. Az MS-13 bandát gyakran hozza fel példaként beszédeiben Donald Trump amerikai elnök, aki szerint a bűnszervezet kihasználja az USA migrációs politikájában lévő kiskapukat.

Bennfentesek arról számoltak be, hogy a Facebook Messenger beszélgetéseinek lehallgatására jelenleg semmilyen lehetőség sincsen, miután azok végpontok közötti titkosítással vannak levédve. Vagyis ez azt jelenti, hogy a társaságnak át kellene írnia a kódokat és a végpontok közötti titkosítást minden felhasználó esetében fel kellene oldani ahhoz, hogy az amerikai kormány követeléseit teljesíteni lehessen. Eddig sem a Facebook, sem az amerikai igazságügyi minisztérium nem kommentálta az információt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások