MSN Explorer a Microsofttól

MSN Explorer a Microsofttól

2000. október 25. 19:26, Szerda
Szerdán a Microsoft hivatalosan bejelentette az MSN Explorer szolgáltatást, mellyel célja az America Online egyeduralmát megtörni.


Az MSN Explorer az Microsoft Internet Explorer böngészőjébe integrálja a cég webes szolgáltatásait. Akik letöltik, ingyenes email-t kapnak a Hotmail-tól, Internet hozzáférést, gyors-üzenőt továbbá közvetlen kapcsolatuk lesz pénzügyeik intézéséhez, online vásárláshoz. A szolgáltatás beindítása tulajdonképpen tekinthető egy újabb támadásnak az AOL ellen.

Az elmúlt öt év során a Microsoft különböző módszerekkel próbálta megtörni az America Online dominanciáját. Az AOL-nak jelenleg 24 millió előfizetője van, míg a Microsoftnak kb. ennek nyolcada.
A MS ilyen jellegű erőfeszítései nem újkeletűek. A 80-as években az Apple Computer-rel csatázott az operációs rendszerek területén míg a 90-es években a Netscape Communicationsszal.

A program külsejében meglehtősen hasonlít az AOL termékére. Eredetileg MSN előfizetőkhasználhatják, de gyakorlatilag bárki letöltheti a gépére. A Microsoft szerint a program előzetesét több, mint 1 millióan töltötték le. A szolgáltatás beindításával egy időben a MS 150 millió dolláros reklámkampányt indít.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások