Okoshangszóró kínai módra

Okoshangszóró kínai módra

2018. szeptember 10. 23:04, Hétfő
Új szintre emelték Kínában a pártpropaganda kiszolgálását: csillagos sarlós hangszóróból ömlik a kommunista filozófia.

A Ximalaya FM-nek több mint 40 millió regisztrált felhasználója van és ezzel a legnagyobb audioplatformnak számít a távol-keleti államban. A Ximalaya FM egyszerre kínál podcastokat, rádióadásokat, zeneszámokat, hangoskönyveket, felolvasásokat és további tartalmakat, amelyek le- és feltölthetők, illetve streamelhetők. A szolgáltatást számos kínai jármű fedélzeti rendszerébe és okostelefonra előre feltelepítették.

Most ismertté vált, hogy a több nagybefektető - például a Tencent, a Goldman Sachs és a New Horizon Capital - által is támogatott Ximalaya FM egy okoshangszórót dobott piacra, amellyel kifejezetten a kommunista párttagokat célozta meg. Az új eszköz támogatja őket abban, hogy folyamatosan tájékozódjanak a legfontosabb hírekről és anyagokról.


A Xiaoya nevű okoshangszóró már 2017 óta kapható 549 és 899 jüan közötti összegért, s parancsra lejátszik podcastokat, zeneszámokat éppúgy, ahogy az időjárás-jelentést is megosztja vagy jegyzeteket és naptárat készít. Ennek a modellnek dobták piacra a különleges változatát, amely vörös színű és csillag-, illetve sarlóemblémával van díszítve. Az audiotartalmak is egyediek, többek között a történelem, a filozófia és a kommunista párt hierarchikus struktúrájának a témaköréből tartalmaznak anyagokat. Emellett elérhetők a kommunista párt kongresszusainak és azok határozatainak összefoglalói. A különleges változat emellett mindazt tudja, mint a hagyományos modell.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások