A Sega hálózati irányban fejleszt

A Sega hálózati irányban fejleszt

2000. október 29. 15:45, Vasárnap
[AP] A Sega Enterprises Tokióban bejelentette, hogy megváltoztatják eddigi struktúrájukat, és ezután a hálózati szórakoztatásra kívánnak fókuszálni.

"A Sega megváltoztatja eddigi stratégiáját. Ez azt jelenti, hogy át szeretnénk alakulni egy 'online hálózati és tartalom szolgáltató' céggé. Fő irányvonalunkat az internetben rejlő fantasztikus lehetőségek kiaknázása jelenti." - áll a Sega közleményében.

A nyilatkozatot a nagy konkurens Sony cég PlayStation 2-es konzolgépének világszerte várható elterjedése miatt adták ki, hiszen a PlayStation 2 nagy sikere óriási károkat okozhat a Sega cégnek; jelentős mértékben csökkenhet világszerte a Sega Dreamcast játékgépek eladása.
A Sega cég Egyesült Államok-beli leányvállalata, a Sega of America továbbra is minden erejével a konzolok fejlesztésével fog foglalkozni, ahogy azt hivatalos források jelentették.


"Hálózati kezdeményezéseink kiszélesítésével meg kívánjuk erősiteni a céget, és így a Sega újra részt vehet a világpiacon zajló szoros versenyben; beszállunk az internetes világba." - áll a hivatalos nyilatkozatban. Ez három fő területre való összpontosítást jelent a Sega-nál: online hálózat a videójátékok részére, széleskörű elektronikus szolgáltatások, valamint online szórakoztató központok.

Előrejelzések szerint a Sega cég 2000 negyedik negyedéves vesztesége mintegy 204.6 millió dollár. A cég főleg a Dreamcast konzolgépük jelentős árcsökkentésének tudja be a nagy veszteségeket, melyet azért kellett végbevinniük, hogy versenyben maradhassanak a Sony PlayStation 2-vel. 199 dollárról 149 dollárra csökkentették a Dreamcast konzolok árát.
Eddig már több, mint 6 millió konzolt adott el a Sega világszerte. Az árcsökkentéssel azt kívánják elérni, hogy 2001 márciusára túl legyenek a 10 milliomodik eladott egységen is. Az új Dreamcast rendszerekben 56Kbps-os modem található, így a konzollal hálózatban is lehet játszani a Sega féle SegaNet ISP-n keresztül. A SegaNet idén szeptemberben indult el, és mostanra már 110000 tagja van.

Következő lépésként a Sega be akar szállni más online eszközök piacára is, mint például a PDA-k, mobiltelefonok, PC-k és a set-top boxok piacára. A mostani nyilatkozatban még nem szerepelt, hogy ezeken a területeken milyen cégekkel kívannak együttműködni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások