Itt az első hajlékony okostelefon

Itt az első hajlékony okostelefon

2018. november 5. 09:28, Hétfő
Egy ismeretlen cég előzte meg a nagyokat, a megjelenés még idén esedékes.

Hónapok óta tudjuk, hogy a nagyobb gyártók közül többen is készülnek a hajlítható, pontosabban a kihajtható okostelefonok piacra dobására, ami azért lenne újdonság, mert itt már maga a kijelző lenne hajlítható, legalábbis korlátozott mértékben. Érdekes módon azonban a nagyokat egy kisebb amerikai cég előzte meg, amely már decemberben piacra dobhatja saját megoldását.

A Royole a napokban hivatalosan is bemutatta a FlexPai névre keresztelt készülékét, amely a saját általuk készített AMOLED-panellel jelenne meg. Ennek érdekesség, hogy forgópánt révén kihajtható, így az alapállapotban meglehetősen nagy, 7,8 hüvelykes felületet 4 hüvelykesre csökkenthetjük, ez pedig (az alapértelmezetten Android 9.0 Pie verzióval és a saját fejlesztésű Water OS felülettel kiegészített szoftver révén) automatikusan megfelelő formátumban kínálja fel a rendelkezésre álló opciókat és szolgáltatásokat. Amennyiben tehát összehajtjuk a készüléket, a kezelőfelület átrendeződik, hogy kényelmesebben navigálhassunk azon.


Legalább ilyen fontos részlet, hogy a teljesítményről már a legújabb Qualcomm chip, a Snapdragon 8150 gondoskodik, amelyet ez utóbbi cég hivatalosan még be sem jelentett. Ehhez 6 vagy 8 GB memória, egy alapesetben 128, 256, illetve 512 GB-os belső tároló csatlakozik, amely ráadásul microSD révén tovább bővíthető. A 16 megapixeles szenzorhoz egy 20 megapixeles példány társul, ez kihajtott állapotban a szelfikamera, összecsukott formában pedig a főkamera szerepét látja el, míg a cég állítása szerint a forgópánt akár 200 ezernél is több alkalommal igénybe vehető, vagyis tartósnak szánt megoldásról beszélhetünk. A listán még az USB Type-C, valamint egy 3800 mAh-s akkumulátor szerepel, ez utóbbi támogatja a Ro-Charge gyorstöltési funkciót is.

Az előrendelés Kínában már él, itt az ár 1290 és 1865 dollár között mozog, azt azonban még nem tudjuk, hogy a többi régióban mikor (és mennyiben) bukkan majd fel az érdekes készülék.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások