15000 Linux servert vesz egy japán üzlet

15000 Linux servert vesz egy japán üzlet

2000. november 3. 21:19, Péntek
Az IBM bejelentette az eddigi "legnagyobb" Linux üzletet. A cég egy japánáruházláncot fog felszerelni 15000 Red Hat Linuxot futtató szerverrel.

John Callies, az IBM alelnöke szerint ez az eddigi legnagyobb Linux rendszer a világon. A gépek a 7600 Lawson üzletben lesznek felszerelve és a Windows alapú "Loppi" önkiszolgáló terminálok adatait dolgozzák majd fel. A terminálokon keresztül a vevők zenét és videót is letölthetnek, valamit vásárolhatnak repülő- és koncertjegyeket. Az üzlet alapján az IBM intézi a beszerelést és a betanítást.

"A Lawson heti 24 órás megbízhatóságot akart." - mondta Callies. "Olyan rendszer szeretnének, ami képes szervert váltani hiba esetén, és mindezt olcsón."

Az üzlet nem csak az IBM-nek számottevő, hanem az egész Linuxos társadalomnak. Bill Claybrook, az Aberdeen Group elemzője szerint "A vásárlás nem csak azt bizonyítja, hogy eme operációs rendszer alkalmas üzleti célokra, hanem segít minden Linuxot áruló cégeknek is." Szerinte nem csak azért nyerte meg a versenyt az IBM, mert egyre elfogadottabb Linux pártfogó, hanem mert igazi világméretű szervizhálózattal rendelkezik.

Jelenleg a japán szerverek 60 százalékán Windows NT fut, 18 százalékán Windows 2000, 9 százalékán Unix és 8 százalékán Linux, ami a tavalyi évhez képest 144 százalékos növekedés.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások