Új Sony notebookok

Új Sony notebookok

2000. november 3. 21:36, Péntek
A Sony bemutatta a legújabb F szériájú VAIO hordozható számítógépeit, amelyek igazi csúcskategóriás notebookoknak számítanak.

A VAIO PCG-F680 és a PCG-F650 számítógépek kiváló teljesítménye többek között a legmodernebb Intel Pentium III, mobil processzoroknak köszönhető. A hatékonyság mellett könnyű hordozhatóság, sokoldalúság és könnyű kezelhetőség jellemzi a két új modellt. Mark Hanson, a Sony egyik elnöke elmondta, hogy az F szériás notebookok egyik legnagyobb előnye, hogy a kifogástalan teljesítmény mellett nagyon hosszú ideig képesek akkumulátorról működni.

Az F szériához tartozó új jellemzők, tulajdonságok összefoglaló neve: 3MAX+. Ez nagyobb méretű kijelzőt, hosszabb akkumulátor élettartalmat és könnyebb hordozhatóságot takar. Ezekkel az új paraméterekkel az új notebookok nemcsak az irodai és üzleti szoftverekhez használhatók, hanem a komplex grafikus alkalmazásokhoz is.

A PCG-F650-be egy 600MHz-es, mobil Pentium III processzort építettek bele. 12GB kapacitású merevlemezt és 64MB SDRAM memóriát tartalmaz. A megjelenítéshez egy 14.1 colos, XGA (1024x768) felbontású TFT kijelzőt alkalmaz. A PCG-F680 modell egy 700MHz-es Intel Pentium III mobil processzorra épül. 20GB kapacitású merevlemezt és 64MB (256MB-ig bővíthető) SDRAM memóriával rendelkezik. A kijelző egy 15 colos, XGA (1024x768) felbontású TFT megjelenítő.

Mindkét típushoz tartozó LCD kijelző kifogástalan minőségű, ezért az üzleti bemutatókon kívül használható például digitális video szerkesztéshez is. A számítógépek hatékonyságát tovább fokozza az ATI RAGE(TM) Mobility grafikus chip, az NTSC video kimenet és az integrált V.90-es, 56K sebességű modem is.

A Sony az F szériás notebookokkal együtt szállítja a Microsoft Millennium operációs rendszert, valamint a Microsoft Word 2000, Intuit Quicken Basic 2000, Adobe Acrobat Reader, Adobe PhotoDeluxe Home Edition, Adobe Premiere LE és a Mediamatics DVDExpress szoftvereket is.
A F650 számítógép ára 2200 dollár, míg az F680-as típus 3000 dollárba kerül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások