Olcsó stream-eszközön dolgozik az Apple

Olcsó stream-eszközön dolgozik az Apple

2018. november 24. 21:07, Szombat
A kaliforniai cég videostream-szolgáltatása elindításával párhuzamosan akarja piacra dobni az új hardverét.

Miközben az Apple vetélytársainak számító Google, Amazon és Roku olcsó stream-ajánlatokat kínálnak különböző készülékekhez, addig az Apple ügyfelei kénytelenek beérni az Apple TV-vel, amely sokkal drágább a konkurenseinél. Amíg a Google Chromecast és az Amazon Fire TV Stick 4K 39 euróba kerül, addig az Apple TV legolcsóbb változata 199 euróba. A magas ár minden bizonnyal sokakat elriaszt a stream-eszköz megvásárlásától és mindez azt eredményezte, hogy a gyártó nem igazán tudta eddig megvetni a lábát ezen a piacon.

Most azonban az Apple egy kifejezetten olcsó Apple TV-alternatíván dolgozik, amely a külsejét tekintve hasonlítani fog a vetélytársak megoldásaira és árban is versenyképes lesz azokkal. Az ugyanakkor még nem ismert, hogy az Apple a közeljövőben valóban piacra dobja az új termékét. Mindenesetre az tény, hogy az óriáscég számára az lenne a logikus lépés, ha egy időben lenne elérhető a videostream-szolgáltatása és a megfelelő hardvere.

2019 első felében indulhat az Apple video-platformja, amely a Netflix és az Amazon Prime Video vetélytársa lehet, s az indulás után nem sokkal Európában is elérhető lesz. Az új szolgáltatás csak az Apple termékein működik majd, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az előfizetés mennyibe fog kerülni. A saját gyártású produkciók ingyen lesznek megtekinthetők az Apple termékeivel rendelkező felhasználók számára. A társaság jelenleg 28 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az Amerikai Egyesült Államokban a stream-eszközök piacán.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások