Kína tovább szigorítja az Internet használatát

Kína tovább szigorítja az Internet használatát

2000. november 7. 19:38, Kedd
Kína kedden további szigorításokat vezetett be az Internet használatát illetően. A cenzúra főként a híroldalakra és a chat szobákra súlyt le.


Az új szabályozás, melyet állami napilapokban tettek közzé, minden bizonnyal további gondokat fog okozni a kínai web lapoknak, nem úgy a kínai kormánynak aki így kiterjesztheti a hatalmát a digitális médiára is.


Híreket közölni
csak engedéllyel lehet
Az általános híroldalaknak ezentúl állami ügynökségektől kell beszerezniük híreiket és külön engedélyt kell kérni, ha külföldi eseményről szeretnének beszámolni. Ha valamelyiket nem teljesítik akkor először figyelmeztetést kapnak, utána pedig átmeneti- majd később végleges beszüntetés a szankció.

Csak az állami média üzemeltethet híroldalt de csak is a kormány jóváhagyásával. Az engedélyeket az Állami Információs Hivatal adja ki, melyet szoros szálak fűznek a Propaganda Minisztériumhoz.

A web oldalakon üzemeltetett chat szolgáltatásokon ezentúl csak jóváhagyott támakörök szerepelhetnek, a rendszergazdáknak pedig figyelniük kell, hogy ki mit ír.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások