Dimitri ismét meglátogatta a Microsoft-ot

Dimitri ismét meglátogatta a Microsoft-ot

2000. november 9. 01:25, Csütörtök
A hacker, aki azt állítja, hogy pénteken egy ismert biztonsági lyuk felhasználásával hozzáfért a Microsoft szervereihez, most azt mondja, hogy kedden is sikerült neki.

Dimitri állítólag egy "oopsididitagain" (hoppá, megint én voltam) nevű fájlt töltött fel. A cím Britney Spears slágerének címére utal. Dimitri utalást is tett nemzetiségét illetően, mert azt mondta, hogy nagyon élvezte a pop sztár amsterdam-i koncertjét. A hacker szerint a MS még aznap megtalálta a fájlt, majd letörölte és a patch használatával kijavította a hibát. Ezek szerint a múlt heti támadás óta ezt elfelejtették megtenni.

A Microsoft vagy hazudott a patch alkalmazását illetően, vagy pedig nem tudta 3 nap alatt a szerverek biztonságát megoldani. Mindenesetre, szkeptikusnak kell lennünk, ami Dimitri állításait illeti. Kicsit túl tökéletesen hangzik. Lehet, hogy Dimitrinek megártott a népszerűség. Érdemes elgondolkodni rajta, mert vajon miért a népszerű Britney Spears-t említi meg ha csak nem azért mert bizos benne, hogy a nevére fel fog figyelni a média.

A Microsoft már patch-elte a szervereket, így most már nem lehet Dimitri állításait bebizonyítani.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások