Sztárok átutalásai az Interneten

Sztárok átutalásai az Interneten

2000. november 9. 22:37, Csütörtök
[Reuters] Csütörtökön a Credit Suisse Group elismerte, hogy egy technikai hiba következtében csaknem 1 hétig látható volt a nyilvános Interneten néhány sztár számlaszáma, címe, és átutalásaik.

Svájc második legnagyobb bankja állította, hogy egyetlen egy Interneten szörföző sem férhetett hozzá a sztárok számláihoz, a Direct Net Internetes bankszolgálatot pedig nem törték fel. A szerencsés szörfözők a hiba folytán olyan nagy sztárok pénzügyi helyzetéről, átutalásairól szerezhettek meg információkat, mint az angol színész, Roger Moore, vagy a svájci sztár DJ BOBO, de a német híresség, Udo Juergens sem menekült meg.

A jelentés szerint összesen 675 átutalásról tudhattak meg az Internetezők részleteket, ha a megfelelő időben a megfelelő helyre látogattak el. A Credit Suisse azonnal becsukatta azt a kikötőt, ahol az adatok megjelentek.

"Jelenleg vizsgáljuk, hogy hogyan történhetett meg ilyesmi. Egyelőre lezártuk az oldalt." - mondta a szóvivő, Georg Soentgerath. A sztárok természetesen nem örültek a hírnek.

"Ez botrány! Hogy érezhetném magam biztonságban, egy ilyen helyzetben?" - nyilatkozta Udo Juergens.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások