Az USB Type-C szabványra építhet az Apple

Az USB Type-C szabványra építhet az Apple

2019. január 16. 13:09, Szerda
Sajtóértesülés alapján az óriáscég búcsút intene a Lightning-csatlakozónak.

A Mac Otakara nevű beszállítói blog számolt be arról, hogy az Apple az idén végleg nyugdíjazhatja a Lightning-csatlakozót, amelynek a helyét és a szerepét az USB Type-C portok vehetik majd át. A döntés szerint a változtatásra egyelőre kizárólag az iPhone és az iPad készülékek esetében fog sor kerülni. A gyártó jelenleg az aktuális MacBookoknál alkalmazza az USB Type-C csatlakozókat a korábbi MagSafe-portok helyett. Ugyanakkor nincs lehetőség az iPhone készülékek és a MacBookok vezetékes összekötésére, ezért az Apple számos kritikát kap. A változtatást az is indokolná, hogy a legtöbb felső- és középkategóriás okostelefon már USB Type-C csatlakozóval rendelkezik, míg microUSB-port már csak elvétve található meg egy-egy modellen.

A beszállítói körből az is kiszivárgott, hogy a társaság egy új iPod Touch piacra dobását is tervezi. A most kapható 6. generációs modelleket 2015-ben mutatta be a vállalat, amely azóta nem frissítette e termékpalettáját. Ráadásul a társaság tavaly júliusban leállította az iPod Nano és az iPod Shuffle készülékeket gyártását. A jelenlegi legolcsóbb iPod Touch 199 dollárba kerül.

Tavaly októberben derült ki, hogy új iPad készülékek érkezhetnek. A káva nélküli, nagyon vékony eszközöknél az Apple lemond majd a Lightning-csatlakozó alkalmazásáról és inkább az USB Type-C portot fogja előnyben részesíteni, az utóbbi támogatja a 4K-HDR videók használatát is. 2018 decemberében pedig az vált ismertté, hogy új iPad Mini érkezik az idén.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások