Átszervezi a Siri részlegét az Apple

Átszervezi a Siri részlegét az Apple

2019. február 7. 17:04, Csütörtök
A beszédasszisztens még közel sem tökéletes, a kaliforniai konszern ezen akar változtatni.

Gyakori, hogy a Siri nem érti megfelelően a felhasználókat, nem ismeri az összefüggő parancsokat és nehézségei vannak például a vegyes nyelvű szövegekkel. Az utóbbi különösen az Apple Music szolgáltatás esetében idegesítő az emberek számára. Mindezekkel a problémákkal az Apple is tisztában van és ezért átalakításokat hajtott végre. Első lépésként más területre helyezték át Bill Stasiort, a társaság alelnökét és a Siri részleg eddigi vezetőjét, akinek a helyét John Giannandrea, az óriáscég mesterséges intelligenciáért és gépi tanulásért felelős alelnöke vette át. A menedzser korábban a Google keresőért és mesterséges intelligenciáért felelős vezetője volt és tavaly április óta dolgozik a vállalatnál.

A The Information arról számolt be, hogy Stasior hét éven át meghatározó szerepet töltött be a Siri csapatban. A szakember 2012-ben érkezett az Amazontól, miután a Siri két alapítója távozott. Stasior nem hagyja majd el az Apple-t, hanem egy másik pozícióba kerül. Az egyelőre kérdéses, hogy a változtatásoknak lesz-e közvetlen hatásuk a Siri képességeire. Annyi szivárgott ki, hogy Giannandrea a Siri részlegen belül a jövőben sokkal kevésbé akar foglalkozni a gyors funkció- és hibajavításokkal, ehelyett nagyobb hangsúlyt kaphatnak a hosszú távú kutatások és fejlesztések.

Phil Schiller, az Apple marketingvezetője tavaly januárban elismerte, hogy sok tennivalójuk van a Siri esetében, mert a szoftverrel nem lehetséges valódi beszélgetéseket folytatni. Keményen dolgoznak azon, hogy a program megértse a természetes beszédet, így nem kell majd senkinek különleges parancsokat megtanulnia. 2018 márciusában pedig a Siri fejlesztőcsapatának egykori és jelenlegi tagjai azt nyilatkozták, hogy nem véletlenül előzte meg az Alexa az Apple megoldását. Az okok között szerepeltek a vízió és az újrakezdéshez szükséges hiányzó akarat hiánya, valamint a különböző vezetők közötti konkurenciaharcok. A beszédasszisztens alapvetően még mindig ugyanúgy működik, mint a kezdetekkor, az új funkciók kifejlesztését, illetve azok integrálását szinte elfelejtették.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások