Lecserélné a bevágást a második Essential Phone

Lecserélné a bevágást a második Essential Phone

2019. február 11. 15:05, Hétfő
Ők inkább a kijelző mögé rejtenék a kamerát, egy érdekes megoldással.

A tavalyi év első felében még arról olvashattunk, hogy az első saját telefon viszonylagos kudarca után eladósorba kerül Andy Rubin új cége, a jelek szerint azonban nem adták fel terveiket, így hamarosan jöhet a sorrendben második készülék, amely egy egészen új megoldással cserélné le a gyorsan divatossá vált, ám lassan meghaladott előlapi bevágást.

A friss értesülés szerint több szabadalmi kérelmet is benyújtottak, az ezek egy részét ábrázoló rajzokon pedig többek között a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó jelenik meg, amely a panel középső részén állna rendelkezésünkre a még nagyobb kényelem jegyében. Korábban ugyan leginkább azt emelték ki, hogy a PH-2 saját virtuális másunk lenne, hiszen a telefon önállóan tudna intézkedni helyettünk, időpontokat egyeztetve, levelekre és szöveges üzenetekre válaszolva, erről azonban most nem esik szó, ehelyett inkább a hardverre koncentrálnak. Az említett érzékelőt egy apró lyukban elhelyezett szelfikamera egészítené ki, emellett azonban olyan részletek is napvilágot láttak, amelyek egy még újabb fejlesztés jelenlétére utalnak.


A cégnél ugyanis állítólag azt vizsgálják, hogy miként tudnák az előlapi kamerát és még egy további szenzort az érintőképernyő alatt elrejteni, minden lyuk és bevágás nélkül. Ez első látásra furcsának tűnhet, a jelek szerint azonban azt szeretnék elérni, hogy igény esetén maga a kijelző átlátszóvá váljon, így téve lehetővé a gyors képkészítést, hogy azután visszatérjünk a hagyományos üzemmódhoz és minden menjen tovább a megszokott mederben. A rajzokon ugyan ez nem jelenik meg, a cég azonban egyes források szerint mind az LCD, mind pedig az OLED esetében vizsgálja a kérdést, egyelőre konkrét válasz nélkül – legalábbis ezt eddig nem kötötték az orrunkra.

Egy ilyen technikai megoldás nyilván még tovább fokozná a versenyt, egyben gyorsan kiváltva az eddig alkalmazott bevágást és a még mindig nagyon újnak számító apró előlapi lyukat, arról azonban nem szól a fáma, hogy ez a telefon mikor és milyen áron jelenne meg a piacon.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások