Elfogadták az USB 4 specifikációit

Elfogadták az USB 4 specifikációit

2019. március 6. 15:58, Szerda
A végleges specifikáció az év közepén lesz elérhető.

Nem lehet azt állítani, hogy a USB Promoter Group ülne a babérjain, hiszen alig néhány nappal ezelőtt vált ismertté, hogy az idén érkeznek az USB 3.2-t támogató első eszközök és a megváltoznak az USB 3.2 szabványon belüli pontos jelölések is. Most pedig a szervezet nyilvánosságra hozta az új USB 4 specifikációit, amelyek értelmében a maximális adatátviteli sebesség 40 Gbps lesz, ami megegyezik a Thunderbolt 3 maximális adatátviteli sebességével. Mindez nem véletlen, ugyanis az új szabvány az Intel protokolljain alapul.

A USB Promoter Group közölte azt is, hogy az új szabvány miként fogja támogatni az alternatív üzemmódokat. Emellett a szervezet hangsúlyozta, hogy a specifikáció kidolgozásában több mint 50 vállalat vett részt. Eldőlt az is, hogy az USB 4 végleges specifikációit az esztendő közepén hozza majd nyilvánosságra a csoport.

Az USB 4 előnye, hogy ugyanazokat a protokollokat (Displayport 1.2 stb.) kínálja, mint a Thunderbolt 3, de nem kell utána licencdíjat fizetni. Így az olyan gyártók is kínálhatnak majd USB 4-vezérlőket, mint az AMD vagy az Asmedia.

„Az USB szabvány elsődleges célja, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa az adatok, a megjelenítés és a teljesítmény-átadás ötvözésekor egy felhasználóbarát és robusztus csatlakozón keresztül” - jelentette ki Brad Saunders, a USB Promoter Group elnöke.

Listázás a fórumban