Újabb per fenyegeti a Yahoo!-ot

Újabb per fenyegeti a Yahoo!-ot

2000. november 21. 23:13, Kedd
[Reuters] Egy tajvani kikötő azzal fenyegette meg a Yahoo! Internetes portálóriás kínai kikötőjét, a Yahoo! Kínát, hogy bepereli az alvállalkozást. A tajvani cég azért kíván ilyen módon fellépni a Yahoo!-val szemben, mert az a kínai kikötőjén a vállalkozás szerzői jogvédelem alatt álló anyagait publikálta.
A Yahoo! nem kívánta kommentálni a hírt.

"Egyelőre nem kaptam értesítést arról, hogy valaki be szeretné perelni a Yahoo!-t. Jelenleg nincs mit mondanom az ügyről." - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek a Yahoo! China egyik szóvivője. Wang Yuhong, a tajvani DGFamily.com ügyvédje elmondta, hogy a cég még hivatalosan nem értesítette a Yahoo! Kínát. A DGFamily.com nyilatkozata szerint a cég ügyvédeket fogadott fel, "hogy a törvény nyújtotta lehetőségek segítségével léphessen fel a Yahoo! Kínával szemben, hogy megvédje saját érdekeit."

A DGFamily által üzemeltetett tajvani kikötőn különböző elektronikai eszközökről, DVD, MP3 lejátszókról tudhatnak meg részletes információkat az odalátogatók. A DGFamily azt állítja, hogy a Yahoo! China egyszerűen lemásolta a kikötőn megjelent anyagokat, és újra felhasználta őket.

"Nyomatékosan megkérjük a Yahoo!-t arra, hogy hagyjon fel eme tevékenységével, kérjen nyilvánosan elnézést, és fizessen kártérítést az általa okozott károkért. Nagy a valószínűsége annak, hogy pereskedni fogunk." - nyilatkozta Wang Yuhong. Wang Yuhong nem árulta el, hogy mekkora kártérítést követel a DGFamily.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások