Nem tudja megépíteni az AirPowert az Apple

Nem tudja megépíteni az AirPowert az Apple

2019. április 1. 12:42, Hétfő
Megtörtént az, amire még soha nem volt példa a társaság történetében: nem képes elkészíteni a korábban bemutatott termékét.

Az Apple másfél évvel ezelőtt, 2017 szeptemberében jelentette be - az iPhone 8, 8 Plus és X mellett - az AirPowert, amelynek akkor a működő prototípusát is bemutatta az újságíróknak. Az óriáscég most közölte, hogy nem fogja legyártani az eszközt. Az elképzelés az volt, hogy az AirPower induktív módon, egy időben töltsön egy iPhone készüléket, egy Apple Watch okosórát és egy AirPod vezeték nélküli fülhallgatót. A hírt Dan Riccio, az Apple hardverfejlesztésért felelős alelnöke jelentette be. A menedzser a döntést azzal indokolta, hogy komoly erőfeszítéseket tettek, de kénytelenek voltak megállapítani, hogy az AirPower nem lesz magas színvonalú megoldás. Riccio elnézést kért azoktól az ügyfelektől, akik várták a készülék megjelenését.

A hír bizonyos szempontból nem meglepő, hiszen már korábban is voltak olyan sajtóértesülések, amelyek arról szóltak, hogy masszív műszaki problémákkal küzd az AirPower. A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy az Apple azért törölte a terméket, mert azt állapította meg, hogy a gyártási költségek nagyon magasak, ráadásul az eszköz túlmelegszik és bizonyos készülékeket, például az Apple Watch okosórát nem tölt fel megbízhatóan.

A Bloomberg szintén túlmelegedési és szoftverproblémákról tudósított, valamint arról, hogy a folyamat nem zökkenőmentes, ha a különböző termékek szabadon vannak elhelyezve a töltési felületen. Vagyis a projekt egyszerűen a fizikai törvényszerűségeken bukott el, amelyeket még kifinomult technikával sem lehetett volna orvosolni.

A The Wall Street Journal korábban arról írt, hogy az AirPower gyártásba kerülhet és az iOS legutóbbi béta verziójában is fellelhető volt egy információ az eszköz támogatásáról. Az már tavaly decemberben is kérdéses volt, hogy a vezeték nélküli töltő mikor érkezhet, míg januárban az szivárgott ki, hogy egy kínai vállalat, a Luxshare Precision már javában készíti a kaliforniai cég induktív töltőjét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások