Egyelőre marad a Windows 10-ben a Paint

Egyelőre marad a Windows 10-ben a Paint

2019. április 25. 08:59, Csütörtök
A Microsoft immár sokadik alkalommal adott haladékot a programnak.

2017 júliusában a redmondi konszern bejelentette, hogy melyik funkciók maradnak meg a Windows 10-ben és melyeket nem fejlesztik tovább. Utóbbiak közé került az Outlook Express és a 3D Builder mellett a Paint is. Akkor úgy volt, hogy a változások a Windows 10 Őszi Alkotói Frissítésében jelennek meg és az 1985 óta létező Paint ingyenes alkalmazássá alakul át. Ugyanakkor az is eldőlt, hogy a következő Windows-verziók egyikéből végleg eltávolítják a szoftvert.

Nos, most ismertté vált, hogy erre még várni kell. Brandon LeBlanc, a Microsoft menedzsere ugyanis azt nyilatkozta a The Verge IT-portálnak, hogy a májusi frissítésben (1903-as kiadásban) továbbra is elérhető lesz a Paint és a közeljövőben nem is kerül ki a Windows 10 operációs rendszerből. A program tehát újból megmenekült.

A menedzser nem indokolta meg, hogy a Microsoft miért távolította el azokat a figyelmeztetéseket, amelyek alapján az alkalmazás már nem lesz része a Windows 10-nek. A Paint státusza "elavult" volt, ami azt jelentette, hogy már nem fejlesztik tovább és valamelyik jövőbeli változatból eltávolítják. De továbbra is az a terv, hogy ha ez a lépés végre meg is történik, akkor is elérhető marad a Paint - ingyenesen letölthető alkalmazásként - a Microsoft Store kínálatában. A szoftver számos funkciója megtalálható a Paint 3D-ben. A mostani döntés miatt ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a két program sorsa.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban