Kevés PlayStation 2 érkezett

Kevés PlayStation 2 érkezett

2000. november 24. 20:33, Péntek
A várva várt PlayStation 2 végre megérkezett Európába is, de a kevés gépet gyorsan elkapkodták a boltokból. A pórul járt rajongók ezért sokkal magasabb áron vásároltak maguknak a konzolból, azoktól, akiknek jutott az első szállítmányból.


Villámgyorsan szétkapkodták az első szállítmányt

Az elődénél sokkal nagyobb teljesítményt nyújtó PS 2 limitált példányszámban volt hozzáférhető, elsősorban azoknak jutott a gépből, akik már korábban rendeltek maguknak. A vásárlók szélesebb rétegei jövőre férhetnek hozzá a gépekhez. Csak Britanniában 80,000 várólistás ember indult útnak, hogy megszerezze, ami az övé. A konzolt árusító boltok közül több éjfélkor is kinyitott, hogy még különlegesebbé tegyék az alkalmat.

A Sony Amerikában is szponzorált hasonló akciókat, mikor elindították a PS 2 beszállítását a földrészre. Úgy tűnik, az angol hidegvér is forrni kezd a pénz gondolatára, hiszen néhány szerencsés vásárló ki sem bontotta új szerzeményét, hanem azonnal meghirdette az Internetes aukciós kikötőkön a nagy haszon reményében. A már nagyon várt konzollal a Sony a konkurens fejlesztőkkel és termékeikkel kívánja felvenni a versenyt (Sega, Nintendo, Microsoft).

A Sony szerint a PlayStation 2 európai beszállítása 1 hónapot késett, mert a gyárak az alkatrészhiány illetve az amerikai és a japán piaci igények miatt képtelenek voltak elegendő konzolt összeszerelni. Néhány rajongó azonban megkérdőjelezte a bejelentést, szerintük a Sony ezzel a stratégiával szeretné továbbfeszíteni a húrt, hogy még több vásárlója legyen a konzolnak, ha majd egyszer eljut egy piacra.

"Nincs túl sok értelme korlátozni a termékszámot az év üzletileg legfontosabb részén." - nyilatkozta a Sony.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások