Idén jön a WhatsAppon belüli fizetési funkció

Idén jön a WhatsAppon belüli fizetési funkció

2019. május 10. 11:10, Péntek
Londonban jön létre az a csoport, amely a fejlesztéssel foglalkozni fog. Kínában már évtizede jól működik a rendszer.

A The Financial Times írta meg, hogy Mark Zuckerberg még az idén elérhetővé akarja tenni a kommunikációs szolgáltatáson belül az új fizetési funkciót a felhasználók számára, ezért a brit fővárosban hamarosan elkezdődik a munka. A projekten a cég 100 munkatársa dolgozik majd, az ő feladatuk lesz a fejlesztés mellett a megfelelő WhatsApp-integráció is. Az új egység feladata lesz a kommunikációs szolgáltatás biztonságának javítása és az olyan új funkciók kidolgozása is, amelyeknek köszönhetően korlátozni lehet majd a kéretlen üzenetek számát.

A Facebook már a tavaly év végén elküldte Londonba a WhatsApp alapítói csapatának programozóit, hogy a fejlesztéshez új alkalmazottakat toborozzanak. Amennyiben Matthew Idema WhatsApp-menedzseren múlik, akkor az új londoni csoport a platform következő tíz évét meghatározhatja. Már a munkatársak száma is mutatja, hogy stratégiai jelentőségű projektről van szó. Jelenleg 400-an dolgoznak a WhatsApp-részlegnek, - néhány Indiában lévő szakembert leszámítva - a jelentős részük Kaliforniában.

A mostani döntés nem véletlenül esett Londonra, ugyanis a szolgáltatás népszerűbb Nagy-Britanniában, mint az Amerikai Egyesült Államokban. Ennek egyik oka, hogy az ország népszerű az indiai szakemberek körében. A szubkontinens a Facebook és a WhatsApp számára az egyik legfontosabb piacot jelenti. Ezért kerül sor ott az első tesztekre tavaly óta. Mindezt a Facebook egy virtuális fizetőeszközzel valósítaná meg, az új digitális pénzt a WhatsAppon belül bonyolított tranzakciók során használná. Az új megoldás egy úgynevezett stablecoin lenne, vagyis egy olyan kriptovaluta, amelynek az értéke a hagyományos valuták árfolyamához van kötve.

Az új fizetési funkció először várhatóan Indiában fog bemutatkozni. A Libra belső kódnevű projekt keretében kifejlesztett új virtuális fizetőeszközre a megjelenített hirdetések megtekintésével tehetnek majd szert a WhatsAppot használó személyek. A Facebook a projekthez számos szakembert toboroz, emellett partnercégeket is keres. Az utóbbiak közé fog tartozni a Visa és a Mastercard.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások