3800 munkahelyet hoz létre Európában az Amazon

3800 munkahelyet hoz létre Európában az Amazon

2019. július 5. 18:53, Péntek
A beruházásokra Franciaországban és az Egyesült Királyságban kerül sor.

A Reuters írta meg, hogy a kereskedelmi konszern 1800 új munkahelyet akar létrehozni Franciaországban, amely Európában - Nagy-Britannia és Németország után - a harmadik legnagyobb piacának számít. Az új állások már az idén elérhetők lesznek.

Az európai uniós államban a társaság összesen húsz létesítményt, ezen belül hat logisztikai központot üzemeltet és 2010 óta több mint kétmilliárd eurót fektetett be. A beruházásnak köszönhetően 2019 végére az óriáscég már 9300 embert fog foglalkoztatni Franciaországban. A tervezett beruházás híre egyébként már tavaly februárban felmerült.

A Bloombergnek köszönhetően kiderült az is, hogy az Amazon további 2000 szakembert akar munkába állítani az Egyesült Királyságban, így a teljes alkalmazotti létszám eléri majd a 30 000 személyt. A tervek alapján a 2000 mérnök, szoftverfejlesztő, adatfeldolgozási, felhőkörnyezeti és gépi tanulási szakértő közül 170 mérnök fog foglalkozni az Alexa, a Prime Air és a videoszolgáltatás fejlesztésével az Amazon cambridge-i, edinburghi és londoni fejlesztési központjaiban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban