Az mp3.com szövetséget kötött a towerrecords.com-mal

Az mp3.com szövetséget kötött a towerrecords.com-mal

2000. december 8. 02:40, Péntek
[IDG] A két cég egy új, Instant Listening nevű szolgáltatást fog nyújtani, ami lehetővé fogja tenni, hogy az mp3.com tagjai belehallgassanak zenékbe, mielőtt megvennék a CD-t.

Egy nappal a my.mp3.com szolgáltatás újraindítása után, az mp3.com bejelentette, hogy mégegy szolgáltatást kívánnak elindítani, amelyhez a towerrecords.com fog segítséget nyújtani. Az Instant Listening, vagyis azonnali zenehallgatás nevű szolgáltatás lényege, hogy mielőtt a felhasználó megvenne egy lemezt, belehallgathat a rajta lévő zenékbe online. A zenék adatfolyamként lennének elérhetők.

A my.mp3.com szolgáltatás még májusban állt le, mivel a zenekiadók beperelték a céget. Azóta az mp3.com peren kívül megegyezett a kiadókkal, de ez az egyezség 150 millió dollárjába került.

"A digitális technológia a zenerajongók eddiginél sokkal fejlettebb kiszolgálását teszi lehetővé.", mondta Mike Farrace, a Tower Records kereskedelmi főigazgatója. "A digitális technológia sokkal átláthatóbbá teszi a vásárlást."

A Tower-rel kötött megállapodás óriási siker az mp3.com-nak, amely nemrég még a törvényességért küzdött, ugyanis az öt legnevesebb zenekiadó beperelte a céget, mivel az engedély nélkül tartotta a szerverén a felhasználók mintegy 80 ezer zeneszámát. A társaság peren kívül, egyenként 20 millió dolláros kártérítési összegben egyezett meg négy kiadóval. A Universal bírósági ítéletet követően 54 millió dollárhoz jutott novemberben az mp3.com-tól.

Az Instant Listening szolgáltatás az előzetes hírek szerint januárban fog elindulni. A Tower mellett egyébként még további három forgalmazó fog közreműködni az Instant Listening programban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások