Bill Gates: első a biztonság

Bill Gates: első a biztonság

2000. december 9. 10:37, Szombat
[ZDNET] A most folyó Microsoft SafeNet 2000-es konferencia keretében Bill Gates, a cég elnöke többek közt kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja az e-commerce (elektronikus kereskedelem) titkosságának és biztonságának növelését, melyet mihamarabb végbe kellene vinni a felhasználók bizalmának megtartása érdekében.

Gates beszéde közben bemutatott több új biztonsági lehetőséget is, melyek szerinte már mind szerepelni fognak a Microsoft következő generációs szoftvereiben. A konferencia hátralévő részében az online biztonság játssza majd a főszerepet."A mai rohamosan fejlődő internetes világban a biztonsági témák megtárgyalása nagyon fontos lehet." - mondta Bill Gates, a Microsoft cég elnöke, a SafeNet 2000-es konferencia megnyitóján. A csak meghívottakat fogadó biztonsági témakörökkel foglalkozó konferencia a felhasználói igényekkel és a hivatalos kormányzati állásponttal foglalkozik, a résztvevők között pedig professzionális biztonsági megoldásokkal foglalkozó szakértők és cégek vesznek részt. A konferenciára több mint 200 szakember érkezett, többek közt az amerikai Védelmi Minisztériumból és a Szövetségi Kereskedelmi Kamarából.

"Olyan korszakban élünk, melyben az internet az emberek életének középpontjába került, jelen van a munkahelyeken, az iskolákban és az otthonokban is. Felhasználóink joggal várhatják el tőlünk, hogy a számítógépeiken tárolt adatok és szoftverek biztonságban legyenek." - mondta Gates egy másik beszédében.Bill Gates egyik beszéde közben bemutatót tartott az Internet Explorer 6-ban megjelenő új biztonsági és titkosítási funkciókról, melyek a P3P (Platform for Privacy Preferences Project) technológia keretében kerülnek majd bele a Microsoft új webböngészőjébe. A technológia lehetővé teszi a weboldalak enkódolását olyan formában, hogy azok azért továbbra is olvashatóak legyenek a böngésző programokkal. Az IE 6-ban egyébként ötfokozatú skálán állíthatjuk majd a biztonsági védelem szintjét.Gates ezenkívül beszámolt arról is, hogy a cég tervei között szerepel a bankkártya méretű biztonsági adattároló chip-pel rendelkező Smart Card-ok használatának népszerűsítése. Ezen kártyát egy PC-khez csatlakoztatható kártyaleolvasóba helyezve lehetne majd indítani a számítógépet, a kártya kivétele után pedig azonnal leállna a gép.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások