Gyorsabb lesz az Android 10 Go

Gyorsabb lesz az Android 10 Go

2019. október 2. 18:00, Szerda
Az olcsóbb okostelefonok tulajdonosai örülhetnek majd ennek.

A Google a hónap elején mutatta be az Android tizedik generációját, amely számos újítással és optimalizációval rajtolt el, egyelőre a Pixel-telefonokon és néhány kiválasztott készüléken, amit később követnek majd a további megoldások. Most az operációs rendszer lecsupaszított változata debütált, amely ígéretük szerint az olcsóbb készülékeken is jobb sebességet, valamint megnövelt biztonságot eredményez.

A hivatalos blogban közzétett friss bejegyzésből kiderül, hogy az Android 10 Go (Go edition) ezen két szempontra, vagyis a még jobb sebességre, valamint a biztonságra helyezi a hangsúlyt, többek között az alkalmazások közötti váltogatás jobb (és egyben kevesebb memóriát igénylő) kezelésével, az Android 9 Go verzióhoz képest is 10 százalékkal gyorsabb elindulással, továbbá nagyobb megbízhatósággal. Az adatvédelem kiemelt jelentőségű ezekben az időkben, hiszen a támadások nagy része erre a területre koncentrál, elsősorban az érzékeny, személyes, sok esetben közvetlen anyagi előnyökkel kecsegtető információkat véve a célkeresztbe. Ennek megfelelően az új verzió új titkosítási rendszer vezet be, amely az Adiantum nevet kapta meg.

A Google azt ígéri, hogy a titkosítás maga nem befolyásolja majd a sebességet, itt pedig speciális hardveres komponensekre sem lesz szükségünk, így adataink (azok biztonsága) nem forog majd veszélyben egy olcsóbb, akár belépő szintű készülék beszerzése és használata esetén sem. Több alkalmazást is frissítettek, itt az AI-funkciók segítenek a felolvasásban, a képi keresésekben, a fotók elrendezésében, akár offline üzemmódban, internetelérés nélkül. A YouTube Go eközben továbbra is gyors elérést biztosít a videókhoz, itt azonban még várnunk kell arra, hogy a piacon lévő, valamint az érkezőben lévő új okostelefonok átvegyék a friss operációs rendszert.

A tervek szerint több megoldás még az ősz folyamán válik majd elérhetővé, a konkrét részleteket azonban még nem ismerjük.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások