Okosdzsekit készített a Levi's és a Google

Okosdzsekit készített a Levi's és a Google

2019. október 7. 14:20, Hétfő
A ruha férfiak és nők számára egyaránt elérhető.

A Levi's és a Google ATAP csoportjának szakemberei által megalkotott ruhadarab mandzsettájában helyeztek el egy kis méretű szenzort, amelyen keresztül az összekötött okostelefon különböző funkciói vezérelhetők.

A Levi's Trucker Jacket with Jacquard by Google nevű új termék a nők és a férfiak számára egyaránt két változatban érhető el. A klasszikus verzióban nincs, míg a serpa verzióban van báránybőrből készült gallér. Az összes dzsekibe integrálják a Google Jacquard-technológiáját, amely azt jelenti, hogy a ruhadarabban vezetőképes fonalszálakat helyeztek el. Az utóbbiak a mandzsettába beépített szenzorig vezetnek és lehetővé teszik a gesztusvezérlést.


A mandzsetta megérintésével például fogadható egy telefonhívás, de emellett a csatlakoztatott okostelefon zenelejátszója vagy kamerája is aktiválható és használható. Továbbá navigációs információk szintén lekérdezhetők. Sőt, az okosdzseki még arra is figyelmezteti a felhasználót, ha elfelejtené az okostelefonját. A Levi's azt ugyanakkor nem árulta el, hogy ez utóbbi funkció miként működik.

Az új ruhadarab mosható, a bevezető ára viszont még nem ismert. A Levi's Trucker Jacket with Jacquard by Google kompatibilis az iOS 10, az Android 6.0.1 vagy újabb operációs rendszerekkel, s az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban és Németországban vásárolható meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások