Az IBM új, Linux-os adatbázis szoftver kiadását tervezi

Az IBM új, Linux-os adatbázis szoftver kiadását tervezi

2000. december 11. 07:16, Hétfő
Az IBM új Linux szoftverek kifejlesztését jelentette be, amely lehetővé fogja tenni az Intel alapú Linux rendszerek adatbázis, valamint alkalmazás szerverként való használatát. Az IBM ott próbál hozzátenni a Linux környezethez, ahol arra szükség van.

Az ajánlatok a következők:
 • DB2 Enterprise-Extended Edition az Intel-alapú Linux rendszerekhez, több TeraByte méretű adatbázisok és multiprocesszoros gépek támogatásával.
 • DB2 Enterprise Edition, amelyet a cég kifejezetten a Linux-alapú IBM zSeries valamint az S/390 platformokhoz ajánl
 • DB2 Connect, amely lehetővé teszi az ügyfelek DB2-höz való hozzáférését, közvetlenül, webes alkalmazásokkal
 • WebSphere Application Server, advanced edition 3.5, Linux web alkalmazás szerver a zSeries és az S/390 szerverek, valamint az Intel alapú Linux rendszerek részére

  A DB2 Universal Database for Linux új termékajánlatai december 15.-étől érvényesek, közölte az IBM egy sajtókonferencián. A WebSphere for Linux Inteles verziója december 22.-étől lesz elérhető, míg a zSeries szerverekhez szánt változat csak későbbtől, jövő január 26.-ától. A szoftverek árairól az IBM egyelőre nem közölt adatot.

  "Az IBM meglehetősen nagy elkötelezettséget vállalt a Linux, mint globális platform felé.", mondta Dan Kusnetzky, az International Data Corporation (IDC) ügyvezető igazgatója. "A Linux környezet gyenge pontjait keresték, azokat a helyeket ahol valamire szükség volt, és megvizsgálták ezeket, hogy tudnak-e hozzájuk valami értékeset nyújtani."

  Kapcsolódó linkek

 • Listázás a fórumban 
  Adatvédelmi beállítások