A QD OLED-panelekbe fektet be a Samsung

A QD OLED-panelekbe fektet be a Samsung

2019. október 12. 10:55, Szombat
A dél-koreai konszern hatalmas összeget invesztál a következő generációs kijelzőkbe.

2021-től ismét készíthet OLED-tévéket a Samsung, ugyanis a társaság el akarja indítani a nagy méretű Quantom Dot (QD) OLED-panelek sorozatgyártását. Ehhez azonban két létesítményben módosítani kell a gyártási eljárást és az óriáscég 2,15-2,58 milliárd dollárt akar a QD-OLED-panelek fejlesztésébe befektetni. Jelenleg az LG szállítja az OLED-paneleket az olyan gyártóknak is, mint a Panasonic, a Philips vagy a Sony. A Samsung napjainkban nagy méretben csak LCD- és QLED-paneleket készít.

Most kiderült, hogy a vállalat 11 milliárd dollárt fektet be a QD OLED-panelek fejlesztésébe és az azokra épülő képernyők gyártásába. A programban a dél-koreai kormány is komoly szerepet vállal. A Samsung azért indítja el a beruházást, mert így akar reagálni a kínai vetélytársai termékáradatára és az alacsony áraikra. Az elképzelést egy olyan rendezvényen jelentették be, amelyen jelen volt Moon Jae In dél-koreai elnök és Jay Y. Lee, a Samsung alelnöke. Moon közölte, hogy a dél-koreai kabinet körülbelül 330 millió dollárral támogatja a projektet, amelynek célja az, hogy a területen a Samsung megtartsa a vezető pozícióját és Dél-Korea dominanciáját.

A vállalat Asanban akar felépíteni egy QD OLED-panel gyártósort, amely 2021-től eleinte havonta 30 000 darab 65 hüvelykesnél nagyobb QD OLED-panelt készítene, majd a termelést 2025-re felfuttatnák. A beruházásnak köszönhetően 81 000 új munkahely jön létre.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban