Háttérbe szorítja mobilfizetési riválisait az Apple

Háttérbe szorítja mobilfizetési riválisait az Apple

2019. október 18. 09:19, Péntek
A társaság bizonyos termékein akadályozza a vetélytársai alkalmazásainak a működését.

A Quartz számolt be arról, hogy az Apple iPhone készülékein a külső mobilfizetési szoftverek nem férhetnek hozzá a Near Field Communication (NFC) technológiához. A kaliforniai társaság így biztosítja, hogy a felhasználók a saját Apple Pay megoldását részesítsék előnyben.

Tim Derdenger professzor, a Carnegie Mellon Egyetem munkatársa kijelentette, hogy az Apple egész egyszerűen nem akarja, hogy a riválisai elindíthassák az iPhone készülékeken a kiberpénztárca-rendszereiket. Amennyiben ugyanis ez megtörténhetne, akkor az óriáscég pozíciói jelentős mértékben romolhatnának ezen a piacon. A korlátozás elsősorban az olyan nagyobb konkurenseket érinti hátrányosan, mint az Amazon, amelyek így nem tudnak lépést tartani az Apple Pay szolgáltatással és annak sikerével.

Az Apple biztonsági okokból korlátozza az NFC technológiához való hozzáférést, így azok a fizetési szolgáltatók, amelyek fel akarják építeni a saját kiberpénztárcájukat kénytelenek megkerülni az NFC-t és a fizetésekhez a QR-kódokra építeni. De ezt sem tolerálja túlzottan a kaliforniai vállalat. A QR-kódokat alkalmazó Twint nevű svájci fizetési szolgáltató ezért nyújtott be panaszt a hatóságokhoz az Apple ellen. A cég végül meghátrált és engedélyezte a Twint számára az Apple Pay megkerülését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások