Képszűrőket tiltott be az Instagram

Képszűrőket tiltott be az Instagram

2019. október 27. 11:23, Vasárnap
A cég folytatja azt az intézkedéssorozatát, amellyel szeretné biztonságosabbá tenni a képmegosztó platformját.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője februárban azt jelezte, hogy a jövőben elrejtenék az önsebzést és az öngyilkosságot népszerűsítő anyagokat. Szeptemberben pedig az életkoron alapuló korlátozást vezettek be azokra a tartalmakra, amelyekben influenszerek diétás termékeket, például teákat vagy étrend-kiegészítőket és kozmetikai sebészeti beavatkozásokat népszerűsítettek. Azokat az anyagokat pedig, amelyek "csodagyógyulásokat ígérnek", azonnali hatállyal kitiltják az oldalról.

Most kiderült, hogy a társaság további intézkedéseket vezet be, többek között kitiltja azokat a képszűrőket, amelyek segítségével bárki megnézheti, hogy miként nézne ki egy plasztikai műtét után. Az érintett szűrők között vannak azok is, amelyek az alkalmazásukkor azt az érzést keltik, hogy valaki Botox-injekciót adatott be magának vagy felvarratta az arcbőrét. A tiltás célja az, hogy az emberekben erősítsék a pozitív testi önkép kialakulását.

Az érintett fotószűrők között található a Plastica, a Bad Botox és egy olyan program is, amely olyan jelöléseket helyez el az arcképeken, mint amilyeneket a plasztikai sebészek szoktak egy-egy beavatkozás előtt. A tilalom mellett egyébként az óriáscég leállította a szépészeti műtétekkel kapcsolatos fotószűrők fejlesztését is. A lépésre azért került sor, mert egyre többen támadták az Instagramot amiatt, hogy túlzó szépségideálokat közvetít és ezáltal árt a felhasználók önképének.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások