Újabb online zeneszolgáltatás indul

Újabb online zeneszolgáltatás indul

2000. december 15. 02:50, Péntek
A Musicbank hamarosan elindítja új online, streaming zeneszolgáltatását, amellyel az mp3.com után a második olyan szolgáltató lesz, amely rendelkezik az öt legnagyobb lemezkiadó engedélyével.

A Musicbank a napokban előzetes megállapodást kötött az EMI-jal, az utolsó nagy zenekiadóval, amellyel még nem kötött szerződést. A társaság így az mp3.com után másodikként fogja törvényesen kínálni az öt nagy lemezkiadó zenéit. A lemezkiadókkal kötött egyezség keretében a cég jogosult lesz a kiadók által birtokolt összes zene szerverén való tárolására, és azok adatfolyamként való továbbítására a felhasználók felé.

A Musicbank szolgáltatása tulajdonképpen megegyezik az mp3.com my.mp3.com nevű szolgáltatásával, melynek lényege, hogy a felhasználó, miután bebizonyította, hogy egy adott CD a birtokában van, jelszavával az adott zenét a világon bárhol elérheti. Csak egy internet-kapcsolattal rendelkező gépre van szükség, és a zene adatfolyamként elérhetővé válik.

A site korábban próbaképpen már működött, jelenleg pedig a végső biztonsági ellenőrzések folynak. A Musicbank a tervek szerint a jövő héten fogja elindítani a szolgáltatást. A társaság júliusban szerződést kötött a Virgin Megastore-ral, amely szerződés keretében -akárcsak az mp3.com - Tower Records esetében- lehetőség nyílik majd zenék meghallgatására, amelyet a Virgin-en keresztül egyből meg is lehet rendelni.

A mostani, EMI-jal kötött megállapodás keretében az EMI kisebbségi tulajdonrészt kap a Musicbank-ból, akárcsak három másik lemezkiadó. Egyedül a Sony nem kért kisebbségi tulajdont a társaságból, feltehetően azért, mert titokban egy hasonló, saját szolgáltatást fejleszt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások