Két kamerával jön az új iPad Pro

Két kamerával jön az új iPad Pro

2019. november 19. 09:27, Kedd
Ehhez pedig 3D-rendszer és jó eséllyel az iPhone SE 2 csatlakozik majd.

Az Apple esetében a lapunkon megjelenő hírek jó része a meglévő és a soron következő okostelefonokról, azok hardveres és szoftveres részleteiről szól, miközben a táblák kisebb hangsúlyt kapnak, ami abból a szempontból érthető, hogy ezen eszközök piaca jóval kisebb méretű. Most azonban kifejezetten az új iPad Pro kapcsán futott be egy értesülés, amely mindenképpen figyelmet érdemel.

A Bloomberg hírügynökség értesülése szerint ugyanis a soron következő tábla, amely az iPad Pro-vonalba illeszkedik majd, már két kamerát kapna, ezek pedig jó eséllyel az iPhone 11 komponensei lennének, vagyis a 12 megapixeles főkamerát egy szintén 12 megapixeles, azonban már kifejezetten az ultra-nagylátószögű felvételekre kihegyezett érzékelő kísérné, mégpedig a Night Mode támogatással egyetemben. Eleinte úgy vélték, hogy a teljes modul részeként a szokásos LED flash és a mikrofon jelenne itt még meg, viszont a jelek (és a jól értesültek belsős információi) arra utalnak, hogy az Apple egy saját 3D-rendszeren is dolgozik, amely a kiterjesztett valóság, vagyis az AR-funkciók további kiszélesítését és optimalizációját eredményezné.

Ezen 3D-rendszer követelménye lenne a kameramodulon megjelenő kisebb lyuk, a végeredmény pedig állítólag még a Face ID pontosságát és hatékonyságát is meghaladná, amely a jelenleg kapható iPad Pro és iPhone eszközökön érhető el. Nem mellesleg, a jövő évben bemutatkozó iPhone 12 és iPhone 12 Pro ugyanezen funkcióra hegyezik majd ki a felhasználói élmény további fokozását, itt pedig az 5G-elérés támogatása is megjelenne. Úgy tűnik, hogy immár a táblák esetében is igyekeznek jobb kamerákat biztosítani a felhasználóknak, erre azonban idén már nem kerül sor, a hivatalos bemutató ugyanis a jövő év első felében esedékes, talán márciusban, esetleg a következő WWDC alatt, júniusban.

A cég ekkor dobná piacra az iPhone SE 2 típust is, amely 4,7 hüvelykes LCD-kijelzővel, vastag kávával, valamint a Touch ID-t is integráló fizikai gombbal. Az üvegből készült hátoldalon egyetlen kamera lenne, ehhez pedig 3 GB RAM, 64 GB-os tároló, valamint az iOS 13 csatlakozna, a Night Mode és a vezetéknélküli töltés támogatásával.

Listázás a fórumban