Microsoft Windows Media Service Linuxon

Microsoft Windows Media Service Linuxon

2000. december 16. 05:24, Szombat
Nem, még nincs április elseje...

Emlékezzünk csak vissza, mikor a Microsoft kijelentette, hogy termékei, nem jelennek meg Linuxon, csak a holttestén át. Na lássuk azt a holttestet!

Az biztos, hogy a Microsoft jelenleg nem ülteti át a Windows Media Services (WMS) szerverét Linuxra. Az továbbra is, kizárólag Windows-os játékszer marad. Helyette viszont a következőn újabb, érdekes dolgukon munkálkodnak: tárgyalásokat kezdtek egy céggel, Windows Media Format (WMF) stream-ek Linux szerverekről történő szolgáltasáról. A Microsoft licencelte az Ohio-i kis StarBak Communications-t, hogy a Torrent nevű streaming media hálózati eszközeit használják WMF szervernek. És mi ebben a furcsa? A StarBak beágyazott Linux termékekkel fogja kielégíteni a Microsoft igényeit. Igen, így igaz: a Microsoft ezután dicsőíteni fogja majd a Windows szervere erényeit, holott a háttérben megbújva egy Linux dohog.

A StarBak dedikált streaming media szervereket épit Sun Ultrasparc processzorok, valamint a Linux köré. A legkisebb gépük a Torrent 100-as, 256 MB memóriával, 30GB merevlemezzel és Fast Ethernet kapcsolattal. Ezek a szervereszközök, a cég méretétől függően, akár egyidejüleg 3000 QuickTime, MPEG-1 és Windows Media formátumú (WMF) audio ill. video stream szolgáltatására képes.

A tesztek során egy W2K Advanced Server-t futtató Torrent "csak" 2400 szimultán broadband kapcsolatot tudott kielégíteni...

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások