Az AMD tagadja, hogy korlátozná mobil Duron családját

Az AMD tagadja, hogy korlátozná mobil Duron családját

2000. december 17. 23:39, Vasárnap
Az AMD elutasítja azokat a vádakat, melyek szerint a cég egyes notebook-gyártóknak nem engedélyezi a mobil Duron processzorok beépítését termékeikbe.

Egyes ázsiai notebook-készítők azt állítják, hogy az Advanced Micro Devices (AMD) korlátozza számukra a mobil Duron processzorok elérhetőségét. Az AMD tagadja a hírt, állításuk szerint a mobil gépekbe szánt Duron processzorok még a jövő év első negyedében piacra kerülnek, és minden gyártó számára elérhetőek lesznek.

Az állítólagos tiltott listán több tajvani ODM (Original Design Manufacturer), valamint a japán Toshiba van. A kedvezményezett gyártóknak a Compal-t, a Quanta-t, az ACER-t és az ASUS-t tartják egyesek. Ezek a cégek a hírek szerint már 2001 második negyedévében forgalomba hozzák mobil Duron alapú notebookjaikat.

Az AMD európai képviselője tagadja, hogy a cég bármelyik gyártót előnyben vagy hátrányban részesítené, és elmondása szerint a Duron alapú hordozható gépek akár még március vége előtt megjelenhetnek. Az ázsiai szituáció azonban jelentősen különbözhet az európaitól. A főbb tervezőcégek (ODM), mint a Compal, az ASUS és a többiek, átfogó szerződésben állnak multinacionális PC társaságokkal. A júniusi Computex kiállításon Tajvanban például számos olyan noname notebookkal lehetett találkozni, amelyek később a legnevesebb cégek márkajelzésével lettek a piacra dobva. Az efféle szerződések nagyon kényesek, és néha a tajvani cégek elállnak a termékük saját nevük alatti kiadásától, hogy a nagy PC gyártók kedvében járjanak.

Az AMD európai képviselője nem lát okot arra, hogy cége egyes gyártókat hátrányba hozzon. A képviselő annyit viszont elmondott, hogy a mobil Duron processzorok fejlesztése zökkenőmentesen halad, így a processzorok időben készen fognak állni a sorozatgyártásra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások