Az autó lehet a harmadik élettér

Az autó lehet a harmadik élettér

2020. január 14. 15:14, Kedd
Az Audi által bemutatott koncepciójármű empatikus közlekedési partner.

A német gyártó a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show 2020 (CES) keretében állította ki futurisztikus gépkocsija prototípusát. Az elképzelések alapján az önállóan közlekedő Audi AI:ME személyes harmadik élettér lehet - az otthon és a munkahely mellett -, amely ismeri a felhasználók kívánságait és igényeit.

Az autóval a vezető és az utasok intuitív módon, szemvezérléssel kommunikálhatnak és a segítségével megrendelhetik például a kedvenc ételeiket. Lehetőség van arra is, hogy a jármű guruló wellnessközponttá alakuljon át: az elhelyezett virtuális valóság szemüveggel kirándulás tehető különböző tájakon és a valós időben megjelenített virtuális tartalmak automatikusan a gépkocsi mozgásához igazodnak.

Az új modell az Audi Intelligence Experience nevű koncepcióra épül, amelynek lényege, hogy az autó ismerje a felhasználóját és annak szokásait. Emellett az is nagyon fontos, hogy a mesterséges intelligencia alkalmazásával növelje a biztonságot és a kényelmet. A jármű folyamatosan elemzi a megadott beállításokat, hogy így tudjon meg még többet a vezetőről és az utasokról, legyen szó az üléspozíciókról, a hőmérsékletről vagy a belső tér illatosításáról. A gépkocsi egy idő után eleve beállítja majd a kedvenc dolgokat, ha érzékeli, hogy az adott személy szállt be. A rendszer kérésre pedig még akár a vezetési stílust és az egészségügyi értékeket is figyelheti.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban