Újabb per elé nézhet az MP3.com

Újabb per elé nézhet az MP3.com

2000. december 20. 21:05, Szerda
Az mp3.com alighogy megszabadult a céget körülvevő perek tömkelegétől, a társaság az EMusic jóvoltából ismét a bíróságon találta magát. Az EMusic is a jól bevált indokot hozta fel, miszerint a cég szerzői jogait sértő tevékenységet folytat.

A peres eljárás kedden került bejegyzésre. Az online zeneszolgáltató társaság hasonló per elébe nézhet, mint amilyeneket nem is olyan régen az öt legnagyobb lemezkiadó a nyakába akasztott. A kifogásolt tevékenység most is a my.mp3.com nevű szolgáltatás működtetése, amely lehetővé teszi felhasználóinak, hogy a birtokukban lévő CD-k zenéit online hallgathassák a világ bármely internet-kapcsolattal rendelkező számítógépéről.

Az EMusic különböző zenék digitális árusításával foglalkozik, és állítása szerint az mp3.com a tulajdonában lévő zenéket jogtalanul használta fel szolgáltatásához, mivel a cég vele nem kötött megállapodást. Az EMusic-ot a perben hat független kiadó támogatja, a Fearless Records, a Fuel 2000 Records, a Gig Records, az Invisible Records, a SpinART Records és a Victory Records. Ezek a kiadók mind az EMusic partnerei. Az EMusicnak több, az említetteknél nagyobb partnerkiadója ezzel szemben nem kívánt bekapcsolódni az eljárásba, annak ellenére, hogy az EMusic ezt elvárta.

A my.mp3.com szolgáltatás eredetileg múlt januárban indult, de idén májusban az mp3.com kénytelen volt azt leállítani, mert az öt legnagyobb lemezkiadó (EMI Music, Bertelsmann Audio Group (BMG), Universal Music, Sony Music, Warner Music) beperelte a céget. A perek lezárása, valamint a szolgáltatás újraindítása az mp3.com-nak több, mint 130 millió dollárjába került.

"Bár az mp3.com megállapodást kötött az öt legnagyobb lemezkiadóval, a cég nem foglalkozott a kisebb, független kiadókkal.", mondja Gene Hoffman, az EMusic vezérigazgatója.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások