Túllépte a 40 ezret az új Sony Aibo-k megrendelése

Túllépte a 40 ezret az új Sony Aibo-k megrendelése

2000. december 20. 21:19, Szerda
[Reuters] A japán Sony Corp. szerdán jelentette be, hogy az újfajta Aibo robotkutyára felvett megrendelésük túllépte a 40 ezret. A továbbfejlesztett "háziállat" a november 16.-ai kiadása óta egyre nagyobb sikert arat.A második generációs Aibo, mely az ERS-210 típusjelet kapta, többek között képes érzelmek kimutatására, úgymint például öröm vagy idegesség, és gazdájával viszonylag fejlett interakcióra képes. A 40 ezres határt december 11.-én érték el a megrendelések, közölte a Sony egyik szóvivőnője.

Az új Aibo, melynek orrában kamera van, amivel "azok" a speciális pillanatok is megörökíthetőek, ráadásul sokkal olcsóbb, mint az első változat volt. Az ERS-210 típusjelű, új Aibo 1334 dollárba kerül, míg elődje körülbelül 2000 dolláros áron volt megvásárolható. Az eredeti Aibo-ból 1999 óta a Sony összesen 45 ezer darabot adott el világszerte. Ebbe az a 3000 darabos korlátozott sorozat is beletartozik, amelyet a Sony júniusban 20 perc alatt adott el az interneten keresztül.


A Sony elnöke a kutyával
A cég a múlt hónapban kezdte el felvenni a megrendeléseket új robotkutyájára, az interneten, valamint néhány kiválasztott, nagy áruházban. A szállítások december 11.-én indultak meg. A Sony októberben úgy nyilatkozott, hogy mintegy 60 ezer darabra szóló megrendelést tudnának felvenni egy hónap alatt.

A cég a robotkutyák majdani kelendőségével kapcsolatban nem végzett előzetes számításokat, azt azonban leszögezték a társaság vezetői, hogy a szórakoztatóipari robotokat komoly bevételi forrásként képzelik el a közeljövőben, s nem csupán mint érdekességet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások