Újabb hírek az ACER Labs chipset-fejlesztéseiről

Újabb hírek az ACER Labs chipset-fejlesztéseiről

2000. december 21. 23:28, Csütörtök
A tajvani ACER Labs Inc., közismertebb nevén az ALi, piacelsőként készítette el DDR-SDRAM támogatású chipseteit, megelőzve mind az Intelt, mind a VIA-t és a SiS-t. A cég jövőbeli terveiről most új hírek kerültek napvilágra.

Az ACER Labs az elmúlt egy-két évben mintha kissé eltűnt volna a nyilvánosság elől, új chipsetekről sokáig nem lehetett hallani, és a cég weboldala is mintha kissé el lett volna hanyagolva. A cég a Pentium 2 vonalat egy az egyben kihagyta. A Socket és Super 7-es korszak "dicsőségei" után a cég most ismét maximális erőbedobással fejleszti az újabbnál-újabb chipseteket.

A cég nemrég világelsőként dobta piacra DDR-SDRAM támogatású chipkészleteit mind a Pentium III, mind az Athlon vonalon. Az ALi Intel Pentium III/Celeron processzorokhoz készített új chipsete az Aladdin Pro 5 nevet viseli, és már számos új alaplapban lehet vele találkozni. Az AMD Athlon vonalat a cég a szintén új, DDR-es ALiMagik chipsettel támogatja.

Az új DDR chipsetek nemcsak hogy elsőként kerültek a piacra, de bármely más gyártó termékeivel felveszik a versenyt, egyszóval a gyors fejlesztési munka az ALi-nál nem ment a minőség rovására.

A fejlesztés temészetesen nem áll le, a cég máris több új chipkészlet kifejlesztésén dolgozik. Ezek közül az első az Intel Tualatin processzorokhoz való M1651T típusjelű Northbridge, 66/100/133MHz-es FSB támogatással, 4x AGP-vel, PC100/133, Virtual Channel SDRAM, és DDR-SDRAM memória interfésszel. A chip mintapéldányai a jövő év első negyedében, a tömeggyártás elindítása pedig a második negyedévre várható.

Az M1661 Northbridge az Intel Pentium 4 processzorokhoz készül, 8x AGP-vel!, PC100/PC133/DDR támogatással, High Speed Link Bus-szal. A minták 2001 harmadik, míg a sorozatgyártás elindítása a negyedik negyedévére várható. Az M1667 Northbridge Socket-A foglalatot igénylő (AMD) CPU-kat támogat PC100/133/DDR memóriákkal, és High Speed Link Bus-szal.

Az M1563 Southbridge a fenti Northbridge-ek társa lesz az alaplapon, és feladata az USB 2.0/1.1, a 6 USB port, az UDMA 33/66/100 IDE vezérlő, az ACPI, az AC-Link Host, a 3D audió, a szoftver modem, a 10/100-as Ethernet csatolás, a Home PNA 1.0/2.0, a High Speed Link Bus és a Memory Stick interfész megvalósítása lesz. A mintadarabok 2001 harmadik negyedévében, a sorozatgyártás elindítása pedig a negyedik negyedévben várható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások