Újabb MP3.com - Warner Music megállapodás

Újabb MP3.com - Warner Music megállapodás

2000. december 22. 00:58, Péntek
[CNET] Az online zeneszolgáltatással foglalkozó mp3.com csütörtökön újabb, ezesetben videófelvételekről és zenékről szóló megállapodást írt alá a Time Warner tulajdonában lévő Warner Music Group-pal.

A megállapodás lehetővé teszi az mp3.com számára, hogy a Warner Music videóklippjeit és egyéb felvételeit felhasználja saját weboldalán. A Warner Music ezért cserébe technikai segítséget fog kapni az mp3.com-tól, a zenészek weblapjának és e-mail rendszerének karbantartása és menedzselése formájában. Az mp3.com továbbá a Warner zenéinek, előadóinak, stb. népszerűsítését is elvállalta.

"A Warnerrel kötött megállapodásaink mindegyike értékes szolgálatot tesz a Warner Music zenészeinek, valamint az mp3.com több, mint 11 millió felhasználójának.", mondta egy sajtótájékoztatón Robin Richards, az mp3.com elnöke.

A Warner Music és az mp3.com még júniusban megkötötte első szerződését, amelynek keretében az mp3.com 20 millió dollárt fizetett a Warner Musicnak, hogy megszerezze a jogot a Warner zenéinek online szolgáltatására, s egyúttal a Warner az ellene folyó pert is beszüntesse.

A Warner Music az mp3.com-ot a többi négy híres lemezkiadóval együtt a hírhedt my.mp3.com szolgáltatás miatt perelte. A júniusi megállapodás után az mp3.com már jogszerűen is felhasználhatja a Warner zenéit my.mp3.com szolgáltatásában, amelyet a májusi kényszerű leállítás után nemrég indított újra a cég. Az újraindítás óta az mp3.com újabb per elé nézhet. A társaságot ezúttal az EMusic perelte be azzal az indokkal, hogy a cég több kisebb, független kiadóval, amelyben az EMusicnak érdekeltsége van, nem kötött szerződést, miközben zenéiket felhasználja szolgáltatásában.

Az mp3.com eddig körülbelül 150 millió dollárt költött arra, hogy a my.mp3.com szolgáltatása jogszerűen és színvonalasan működhessen.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások