Négy év garanciát kínál egy androidos telefon

Négy év garanciát kínál egy androidos telefon

2020. március 4. 09:09, Szerda
A cél az élettartam kitolása, ezzel együtt pedig a környezet fokozottabb védelme.

Évekkel ezelőtt, egy mozifilm ötletére alapozva, indult útnak a Teracube néven megalapított vállalkozás, amely a hosszabb élettartamú elektronikai eszközök bevezetését, azok mindennapossá tételét tűzte ki elsődleges céljául. Most tesztelik első megoldásukat, amely 4 éves garanciával jelenne meg a piacon.

A cég az azonos nevű okostelefont kifejezetten középkategóriás hardverrel látta el, hogy minél lejjebb szorítsák a felhasználói árat. A tavalyi év során először egy közösségi kampány keretében kalapozták össze az induláshoz szükséges pénzt, majd pedig összesen 1500 példányt állítottak elő, amely szerintük elegendő a tesztfázishoz, valamint az esetlegesen felmerülő problémák kezeléséhez. A garancia keretében a gondokat egy gyors cserével intézik el, majd pedig a kijavított készüléket egy másik vásárlónak értékesítik (amennyiben ez lehetséges), viszont kérdéses, hogy mindez mennyiben működik majd a hétköznapokban. Addig is zajlik az első példányok tesztelése, ezek pedig cseretokkal és kijelzővédő réteggel együtt érkeznek.

A telefon (amely nem moduláris alapokra épül, mint például a Fairphone 3) egy 6,2 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, ehhez pedig a MediaTek P60 chip, 6 GB RAM, egy 128 GB-os tároló, a dual-SIM opció, az NFC, a Bluetooth 5.0, alumínium keret és a Gorilla Glass felület, hátoldali ujjlenyomat-olvasó, valamint egy 3400 mAh-s akkumulátor és a hagyományos jack-dugó csatlakozik, míg a szoftveres oldalon az Android 9 fut, amely később lesz frissíthető a 10-es verzióra. A hátoldalon egy 12 és egy 5 megapixeles kamera helyezkedik el, míg az előlapon egy 8 megapixeles példány felel a szelfikért. A készülék ugyan nem kifejezetten környezetbarát (hiszen a megszokott elemekből és alapanyagokból áll össze), viszont a garancia kitolásával valóban sikerülhet csökkenteni a környezetre gyakorolt káros hatást – illetve meggyőzni az erre érzékeny vásárlókat.

A hivatalos ár 300 dollár, ami kedvezőnek mondható, azt még nem tudjuk viszont, hogy 3-4 év múlva hányan lesznek hajlandók kitartani a telefon mellett, már amennyiben valóban piacra dobják azt a szélesebb közönség számára.

Listázás a fórumban