Megjegyzi majd a lejátszott tartalmakat a Chrome

Megjegyzi majd a lejátszott tartalmakat a Chrome

2020. április 6. 22:15, Hétfő
Ugyan a Google átmenetileg nem frissíti a böngészőjét, de a fejlesztők új funkciókon dolgoznak.

Az XDA-Developers a Chrome Gerrit projektre hivatkozva írta meg, hogy a Chrome a jövőben meg fogja jeleníteni a lejátszott videók és zeneszámok listáját. Ennek köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy feltérképezzék, hogy az elmúlt hónapokban milyen tartalmakat néztek meg.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy konkrétan milyen formában tartalmazza majd a felvételeket, de az valószínűsíthető, hogy a lista, illetve annak egyes elemei bármikor törölhetők lesznek. A funkció észszerű újításnak tűnik, mert jelenleg a beágyazott video- és zenei adatokat nincsenek feltüntetve a böngészési előzményekben, ezáltal ha valaki kíváncsi arra, hogy milyen fájlokat tekintett meg vagy csak meg akar találni egy korábban lejátszott tartalmat, akkor kénytelen újra felkeresni a korábban meglátogatott honlapokat.

Azt nem lehet tudni, hogy az új funkció mikortól lesz elérhető a Google böngészőjében, csak az a biztos, hogy azt először a Chrome Canary verziójába integrálhatják majd. A webes konszern eddig nem jelentette be hivatalosan az új funkciót.

Listázás a fórumban