A Sharptól szerezhet LCD-paneleket a Samsung

A Sharptól szerezhet LCD-paneleket a Samsung

2020. április 11. 09:59, Szombat
A dél-koreai konszern a saját döntése miatt kényszerül erre a lépésre.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung Display komoly öngólt lőtt akkor, amikor március végén bejelentette, hogy 2020 végétől Kínában és Dél-Koreában nem gyárt több LCD-panelt, hanem csak Quantum-Dot-OLED (QD-OLED) paneleket. Az indoklás alapján a lépésre azért kerül sor, mert világszerte csökken a kereslet az LCD-k iránt. A társaság ugyanakkor jelezte, hogy a mérsékelt kereslet ellenére az esztendő végéig minden beérkező LCD-megrendelést teljesít majd és nem lesznek korlátozások.

A döntés óta egy hét telt el és az óriáscég minden bizonnyal rájött arra, hogy tévesen mérte fel a helyzetet és emiatt nehéz helyzetbe került, ugyanis nem áll majd rendelkezésre elegendő mennyiségű panel az LCD-televízióihoz. Ezt támasztja alá, hogy a DigiTimes tajvani IT-portál helyi beszállítói forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Samsung Electronics a saját döntése miatt kénytelen lesz a szükséges paneleket a Sharptól beszerezni. A Sharp egyébként azóta, hogy a Foxconn (Hon Hai Precision Industry) felvásárolta nem szállított paneleket a Samsung LCD-tévéihez.

A helyzet súlyosságára jellemző, hogy a Sharp egyedül lehet, hogy nem is tudja majd legyártani a szükséges panelmennyiséget, ezért a dél-koreai vállalat minden bizonnyal kénytelen lesz további beszállítókat keresni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások