Kiszűrné a csaló kereskedőket az Amazon

Kiszűrné a csaló kereskedőket az Amazon

2020. május 3. 10:22, Vasárnap
A kereskedelmi óriáscég videokonferenciákat alkalmaz a célra.

Az Amazon menedzsmentje megunta, hogy számos független kereskedő csal a rendszerében, ezért úgy döntött, hogy igyekszik kiszűrni a renitenseket és a partnerei kötelesek a személyazonosságukat digitális beszélgetések során igazolni.

Az elképzelések alapján az eladóknak a közeljövőben készen kell állniuk arra, hogy interjúk keretében bizonyítsák be, hogy azok, akiknek mondják magukat és nem folytatnak semmilyen illegális tevékenységet, főleg pedig nem csalók. A konszern részben a koronavírus-járvány, részben az esetleges nagy távolságok miatt döntött a videokonferenciák megtartása mellett.

Az Amazon egyik szóvivője hangsúlyozta, hogy a becsületes vállalkozók számára biztosítani kell, hogy problémák nélkül létrehozhassák a partnerfiókjukat és elindíthassák a tevékenységüket. De ezzel párhuzamosan ki kell szűrniük a csalókat és blokkolni a tevékenységüket. Könnyebb lesz beszélniük a potenciális kereskedőkkel, viszont a nem hiteles partnereik sokkal nehezebben tudnak majd elbújni előlük.

Az Amazon az új azonosítási módszert már az év eleje óta teszteli és eddig a személyes vagy a digitális interjúkon körülbelül 1000 amerikai egyesült államokbeli, brit, japán és kínai kereskedőnek és eladónak kellett megjelennie. A koronavírus-járvány miatt azonban a jövőben elsősorban a digitális egyeztetések kerülhetnek majd előtérbe. A társaság egyébként különösen a kínai eladókat veszi górcső alá. Számos kereskedőnél felmerült ugyanis a gyanúja annak, hogy tiltott módon, magánhálózatokon keresztül több fiókot is létrehoztak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások