Gyermek­figyelő okosórát dobhat piacra a Fitbit

Gyermek­figyelő okosórát dobhat piacra a Fitbit

2020. május 5. 23:12, Kedd
Az új modell 4G-támogatással érkezhet és a feladata kifejezetten a gyerekek ellenőrzése lesz.

Annak ellenére, hogy a Fitbit évek óta készít viselhető termékeket, eddig alig mutatott be gyermekeknek szánt készülékeket. Azonban ez az Engadget cikke szerint hamarosan megváltozhat.

Az új eszköz piacra dobása elsősorban annak köszönhető, hogy a gyártó korábban felvásárolta a hongkongi székhelyű Doki Technologies startupot, amely megjelentetett egy kifejezetten gyermekeknek szóló okosórát és azt ellátta videohívás-funkcióval. A vállalkozás átvételének köszönhetően a Fitbit egy már meglévő platformra tett szert és ezáltal elérhetővé váltak olyan funkciók, amelyek lehetővé teszik a szülők számára például gyermekeik mozgásának a követését. Lehetőség van arra is, hogy valaki egy alkalmazáson keresztül felhívja az okosóra viselőjét.

Az Engadget által megszellőztetett információkat eddig sem a Fitbit, sem Casper Chien, a Doki Technologies alapító-vezérigazgatója nem kommentálta, azonban a hongkongi cégnyilvántartásban a Doki Technologies igazgatójaként már Andrew Paul Missan van feltüntetve, aki a Fitbit ügyvezető alelnöke.

Az aktuális értesülések alapján az új modellt LTE-modemmel szereli fel a Fitbit, de arról egyelőre nem szivárogtak ki információk, hogy milyen operációs rendszerrel láthatják el a terméket. Miután tavaly novemberben az Alphabet megvette a Fitbitet, és a konzorcium leányvállalata, a Google rendelkezik egy mobil operációs rendszerrel, így könnyen elképzelhető, hogy az új készülékre a Wear OS kerül. Ezzel párhuzamosan pedig az óriáscég fokozatosan leállíthatja a Fitbit OS támogatását. Az átadás-átvétel lezárásáig ugyanakkor az eddig ismertetett terveket fogja megvalósítani a Fitbit.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban