Saját kriptovalutát tervez a Reddit

Saját kriptovalutát tervez a Reddit

2020. május 17. 11:18, Vasárnap
Az oldal egyelőre tesztelési céllal indította el a szolgáltatását.

A Reddit egy közösségi pontok nevű új funkciót vezetett be. E pontok elnyerésére először két digitális érme kínál lehetőséget, amelyek neve MOONS, illetve BRICKS és az ERC-20 nevű Ethereum-szabványon alapulnak. Az ajánlat bétaverziója őszig tesztelhető.

Az új rendszerben a közösségi pontokat a különösen aktív felhasználók minőségi tartalmak megjelentetésével, valamint a profiljaik személyre szabásával gyűjthetik és azok felhasználhatók az olyan prémium funkciókhoz is, mint a trófeák és az emodzsik. A felhasználók dönthetik el, hogy hogyan hívják a közösségi pontokat, azok miként nézzenek ki és hogyan lehessen őket alkalmazni. Az Ethereum szabvány miatt gyakorlatilag lehetetlen hamisítani a digitális érméket, amelyeket ráadásul még a Reddit sem vehet vissza a tulajdonosuktól azután, hogy az illető egyszer már megkapta azokat.

A felhasználók a Vault nevű alkalmazáson keresztül jelentkezhetnek a közösségi pontokért és szintén a Vault segítségével kezelhetik a digitális érméiket. A programban két Reddit közösség vesz részt: a CryptoCurrency and FortNiteBR, amelyek együttes taglétszáma 2,3 millió személyt tesz ki. Az egyelőre nem derült ki, hogy a digitális érmék más Reddit közösségek tagjainak is elérhetők lesznek-e, de az valószínű, hogy a platform hosszú távon szeretne a projektre építeni. A Reddit igyekszik orvosolni az új rendszer hiányosságait és várja a tagok hibajelzéseit.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások