Új kevert valóság szemüveg a Hewlett-Packardtól

Új kevert valóság szemüveg a Hewlett-Packardtól

2020. május 30. 18:13, Szombat
A készülékről már korábban is szivárogtak ki információk, de a hivatalos bejelentésre csak most került sor.

A Hewlett-Packard tavaly márciusban mutatta be a HP Reverb Virtual Reality Headset – Professional Edition nevű eszközt, amely az első generációs virtuális valóság szemüvegekhez képest sokkal nagyobb, 2160 x 2160 képpontos felbontást kínált. A gyártó akkor két dologra összpontosított: az egyik a felbontás jelentős mértékű növelése volt, míg a másik az ergonómián való javítás. Idén márciusban pedig kiderült, hogy a Valve és a Microsoft segítségével fejleszti a Reverb 2 típusú kevert valóság szemüvegét.

A Hewlett-Packard most bejelentette a Reverb G2-t, amelyet ősztől lehet majd megvásárolni és a bevezető ára 599 dollár lesz. A készülék 2,89 hüvelykes LCD-kijelzőinek a felbontása 2160 x 2160 képpont lesz 90 Hz-es frekvencia mellett, míg a látómező 114 fokos. Az a terület viszont, amelyen a virtuális valóság kép kerül megjelenítésre, az úgynevezett Sweet Spot, a többi kiegészítőhöz képest sokkal nagyobb lesz.

A Hewlett-Packard sokkal magasabb kontrasztarányt és minden eddiginél jobb képminőséget ígért a felhasználóknak. A gyártó javított továbbá a hangminőségen és az eszköz sokkal kényelmesebben viselhető. A HP Reverb G2 összesen négy kamerával rendelkezik és új vezérlőegységekkel látták el, amelyek ergonomikusabb kialakításúak és a tipikus ABXY gombokkal vannak felszerelve. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban a HP és a Valve szakemberei rendkívül sokat dolgoztak a szemüveget és a PC-t összekötő kábelen, amely sokkal rugalmasabb és hosszabb, 6 méteres lett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban