Windowsos alkalmazások jöhetnek a Chrome OS-re

Windowsos alkalmazások jöhetnek a Chrome OS-re

2020. június 18. 18:23, Csütörtök
A koronavírus-járvány miatt egyre többen használják a Chromebookokat, ezért felmerült az igény a Microsoft Office irodai programcsomag integrálására.

John Solomon, a Google Chrome OS operációs rendszerért felelős alelnöke a blogbejegyzésében azt taglalta, hogy a Parallels virtualizációs specialistáival közösen a Chromebook készülékeken elérhetővé akarják tenni a vállalati ügyfelek számára a windowsos szoftverek használatát. Az információt megerősítette a Parallels is.

A lépés azért lenne szokatlan, mert a webes konszern eddig a termékeken elsősorban platformfüggetlen webes alkalmazásokra, illetve a saját Gsuite csomagjára épített. A társaság a Microsoft Office és más windowsos programok támogatásával közvetlenül az egyik legnagyobb vetélytársának megoldásait juttatja el az eszközökre. Azonban az aktuális helyzet miatt az óriáscég mégis bizonyos szempontból - az üzlet miatt - rákényszerül erre a lépésre. A tavalyi évhez képest az Amerikai Egyesült Államokban akár több mint 100 százalékkal is nőhetnek majd a Chromebook-eladások, míg az idei első negyedévet tekintve ez az arány elérheti a 155 százalékot. Mindezt a Google a készülékek egyszerű használatával indokolta.

Az új ajánlat várhatóan ősztől lesz elérhető és sajtóértesülés szerint nem egy felhőtechnikáról lesz szó, hanem a Parallels Desktop olyan változatáról, amely az adott eszközön fut és így akár internetkapcsolat nélkül is használható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban