Erős és olcsó telefonnal előz az Oppo

Erős és olcsó telefonnal előz az Oppo

2020. július 7. 22:22, Kedd
A OnePlus előtt dobják piacra megoldásukat, amely nagyobb akkumulátort is kapott.

Arról az elmúlt hetekben már több alkalommal írtunk, hogy a OnePlus egy kedvezőbb árú okostelefonon dolgozik, amely valamikor a nyár folyamán mutatkozhat be. Ez a jelek szerint a hónap elején valósul meg, az ugyanazon családba tartozó Oppo azonban beelőzte őket, az első körben a brit vásárlók előtt rántva le a leplet új fejlesztéséről.

Az Oppo A72 már közelebbről is megtekinthető az ottani hivatalos weboldalon, itt a főbb technikai részleteket már kivétel nélkül ismertetik. Eszerint az A72 egy szerényebb készülékként jelenik meg, mégpedig kedvezőbb áron, ennek ellenére azonban sem az üzemidővel, sem a mérettel, sem pedig a teljesítménnyel nem lesznek nagyobb gondjaink, hiszen a kínai gyártó igyekezett minden területen komolyabb alkatrészeket a burkolat alá passzírozni. A kijelző például ezúttal 6,5 hüvelykes, ez az 1080p felbontást támogatja, méghozzá egy apró előlapi lyukkal, amely egy 16 megapixeles szelfikamerának ad helyet. A teljesítményért a Snapdragon 665 chip felel, ehhez 4 GB memória és egy 128 GB-os, a jelek szerint nem kibővíthető tároló csatlakozik, ami szintén nem piskóta.

Az üzemidőt egy kereken 5000 mAh-s akkumulátor biztosítja, itt tehát szintén a nagyobb méretre esett a választás, ami azért némileg meglepő, mert a hasonló, leginkább alsó-középkategóriás (vagy belépő szintű) telefonokon ekkora egységet viszonylag ritkán alkalmaznak. A hátoldalon egy négyes kameramodul helyezkedik el, a főszenzor itt 48 megapixeles, ehhez azonban egy 8 megapixeles ultra-nagylátószögű, valamint két 2 megapixeles portrékamera csatlakozik, miközben az Ultra Night Mode 2.0 funkcióval a nem optimális megvilágítás (és fényviszonyok) esetén is javul a végeredmény. A listán sztereó hangszórók, NFC, valamint az egyik szélen elhelyezett ujjlenyomat-olvasó jelenik még meg.

A hivatalos ár az Egyesült Királyságban 219 font, ami nagyjából 242 eurónak felel meg. Amerikai megjelenés nem lesz, viszont Európában több másik országban is felbukkan majd a telefon.

Listázás a fórumban