Új 18 Mb-es Toshiba NtRAM

Új 18 Mb-es Toshiba NtRAM

2001. január 11. 08:03, Csütörtök
[Electic] A tervezőmérnökök egyre nagyobb kapacitású, alcsony működési feszültségű, nagyteljesítményű SRAM (Static Random Access Memory) memóriamodulok iránti igényeit kielégítve a Toshiba America Electronic Components (TEAC) cég az anyacég Toshiba Corporation-nel együtt most bejelentett egy új 2.5 V-os feszültséget igénylő, 18 megabites NtRAM-ot (No-Turnaround Random Access Memory), amely napjaink legnagyobb kapacitású NtRAM memóriája. A Toshiba emellett bejelentett egy 2.5 V-os feszültségen működő 9 megabites NtRAM memóriát is, így az új NtRAM memóriákkal le szeretnék fedni az egész piacot.

Az új NtRAM memóriákat elsősorban olyan különböző telekommunikációs, adatkommunikációs és hálózati rendszereszközökbe való felhasználásra tervezték, mely berendezések esetében a nagy sebesség és a rendelkezésre álló sávszélesség létfontosságú. A Toshiba által most bemutatott új NtRAM memóriák esetében minden órajel alatt van adatátvitel, így téve lehetővé a random olvasási és írási műveleteket és megszüntetve a "halott" ciklusokat. Ennek következtében teljes memória-sávszélesség kihasználtság és nagyobb teljesítmény érhető el.

" Az új Toshiba NtRAM memóriák megjelenésével a hálózati fejlesztőmérnököknek nagyobb választási lehetőségük lesz, és az új NtRAM eszközök az eddigieknél nagyobb teljesítményre is képesek. " - nyilatkozta Paul Liu, a TAEC cég SRAM termékekért felelős fejlesztési menedzsere.
" A Toshiba NtRAM-ok ideálisan alkalmazhatóak a legújabb és legfejlettebb hálózati eszközökben, hiszen a hasonló eszközök előző generációinál jóval nagyobb sebességre képesek, valamint nagyobb adatsűrűség és nagyobb adatátviteli sebesség jellemző rájuk. Az új generációs NtRAM memóriák elődeiknél jóval kevesebb áramfelvétellel rendelkeznek, így kisebb hőtermelésük által a hálózati eszközök is alacsonyabb hőmérsékleten működhetnek majd. " - tette hozzá Liu.

Az új NtRAM memóriák mellett a Toshiba előző generációs NtRAM moduljai is forgalomban maradnak, melyek egyébként 3.3 V-os feszültséget igényelnek, valamint 9 megabites és 18 megabites változatokban készülnek. A legtöbb Toshiba NtRAM termék egyébként kapható Pipeline Burst és Flow Through Burst típusban is. Mindegyik NtRAM 100 lábas, alacsony profilú LQFP tokozásban készül, valamint a ZZ lábnak köszönhetően támogatják az úgynevezett SNOOZE (szundítás, energiatakarékos üzem) üzemmódot is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások